SVATOMARTINSKÉ MENU
Pro letošní svatomartinské menu jsme pro vás připravili Dithmarschské husy, které jsou svou chutí naprosto výjimečné. Tento prastarý druh selské husy se začal chovat přibližně před 150 lety v oblasti mezi Labem a řekou Eider, tedy v německém regionu Dithmarschen.
Husy jsou krmeny čerstvou místní trávou, kvalitním obilím a aromatickými bylinami, což zajišťuje přirozenou a bohatou chuť masa. Žijí ve volném chovu, kde mají dostatek prostoru pro přirozené chování a růst a mohou se volně pohybovat, což jim umožňuje posílit svaly. Díky tomu má jejich maso výbornou strukturu a ideální poměr masa a tuku.
DEGUSTAČNÍ MENU
8. – 10. listopadu 2024
HUSÍ KALDOUN
s ricottovými knedlíčky a zeleninou
KŘUPAVÉ RAVIOLI
s husím konfitem, dýňovou pěnou, černou kapustou a omáčkou z foie gras
PRSO A STEHNO Z DITHMARSCHERSKÉ HUSY
s opečenou nádivkou z kaštanů a sušených švestek, pyré z červeného zelí a husí demi-glace
BRAMBOROVÉ LOKŠE
se švestkovým sorbetem, zakysanou smetanou a mákem
CENA ZA DEGUSTAČNÍ MENU: 1750 Kč