SVATOMARTINSKÉ MENU 

Pro letošní svatomartinské menu jsme pro vás připravili Dithmarschské husy, které jsou svou chutí naprosto výjimečné. Tento prastarý druh selské husy se začal chovat přibližně před 150 lety v oblasti mezi Labem a řekou Eider, tedy v německém regionu Dithmarschen.

Husy jsou krmeny čerstvou místní trávou, kvalitním obilím a aromatickými bylinami, což zajišťuje přirozenou a bohatou chuť masa. Žijí ve volném chovu, kde mají dostatek prostoru pro přirozené chování a růst a mohou se volně pohybovat, což jim umožňuje posílit svaly. Díky tomu má jejich maso výbornou strukturu a ideální poměr masa a tuku.


DEGUSTAČNÍ MENU

8. – 10. listopadu 2024


HUSÍ KALDOUN

s ricottovými knedlíčky a zeleninou


KŘUPAVÉ RAVIOLI

s husím konfitem, dýňovou pěnou, černou kapustou a omáčkou z foie gras


PRSO A STEHNO Z DITHMARSCHERSKÉ HUSY

s opečenou nádivkou z kaštanů a sušených švestek, pyré z červeného zelí a husí demi-glace


BRAMBOROVÉ LOKŠE

se švestkovým sorbetem, zakysanou smetanou a mákem

CENA ZA DEGUSTAČNÍ MENU: 1750 Kč